8 TIPS OM IN JE RUST TE BLIJVEN EN ENERGIEK DE DAG DOOR TE KOMEN

En heb jij je doel bereikt in je vakantie? Doel, zal je zeggen ……..
De meeste mensen gaan met het doel op vakantie om tot rust te komen, weg uit de dagelijkse sleur, de stilte vinden in jezelf en volledige aandacht voor het gezin te hebben. Zodat we na onze vakantie weer zijn opgeladen om vanuit onze rust weer vol energie en levensvreugde aan het werk te gaan.

En daar is dan dat moment in je vakantie:  Je staat, zit of ligt ergens en observeert de omgeving. Je kan de schoonheid van de omgeving in zijn volledigheid tot je nemen. Je ervaart wat je ziet, ruikt, hoort en voelt in al zijn aspecten. Zo zou het leven altijd moeten zijn. Dan besef je dat je dit zo kan ervaren omdat je in de rustmodus bent geschoten. Vanuit deze rust kan je weer voelen en verbinding maken met jezelf en je omgeving. 

Enkele seconden erna is er een nieuw doel geboren; “Als ik thuis kom blijf ik in deze rust en laat mij niet meer gek maken door de waan van de dag. Ik laat dat niet meer gebeuren”.

Zodra we thuis zijn streven we ons doel nog even na. Maar zeg nou zelf zodra we een week verder zijn wordt het al lastiger om de rust te bewaren. Email, Whatsapp, Telefoon, TV en Google zijn weer volop aanwezig met een continue stroom aan informatie. Er ligt een enorme stapel post waar je wat mee moet, anders komen we in de problemen. En zodra je op je werk komt blijkt meestal dat de kabouters het tijdens jouw vakantieweken niet hebben overgenomen.

Na een aantal weken besef je; Dit jaar is het mij weer niet gelukt om in de rust  modus te blijven. Probeer het volgende vakantie gewoon opnieuw. Nog even volhouden ……….. Of lees onze 8 tips

8 TIPS OM IN JE RUST TE BLIJVEN  

 1. SLAAP voldoende
  Probeer minimaal 7 uur achter elkaar te slapen. In onze slaap repareert ons lichaam de zaken die overdag stuk zijn gegaan. Daarnaast ruimt het lichaam de rotzooi op die in ons lichaam is achter gebleven. Daarom is een goede nachtrust HEEL BELANGRIJK! Een goede slaap betekent dat je uitgerust wakker wordt en weer zin in de dag hebt.
 1. EET gezond
  Zorg dat je goed ontbijt. En neem eens in plaats van een stapel boterhammen een salade of een goed gevulde soep als lunch. Je zal merken dat je lichaam veel minder energie nodig heeft voor de vertering hiervan. Daardoor kan je energieker je dag doorkomen.
 1. DRINK water
  Tussen de 2 en 2,5 liter per dag is voldoende. En drink WATER.  Wij bestaan nu eenmaal voor 70% uit water. Dat is niet voor niets. Water kan mineralen en vitaminen aan zich binden. Water kan onze cellen gemakkelijk in. In onze cellen zitten de energie centrales van ons lichaam. En die hebben de mineralen en vitaminen weer nodig om energie op te wekken. Deze energie centrales geven ook afvalstoffen af. Door water kan de cel zich ook opschonen. Als je iedere dag voldoende water drinkt en daarnaast zorgt dat je voldoende vitaminen en mineralen neemt zal je al snel merken dat je meer rust en vitaliteit ervaart.
 1. BEWEEG/SPORT
  Als je sport ben je geconcentreerd bezig. En na 1 uur intensief sporten ben je lichamelijk wel moe, maar je geest is weer rustig, helder en fris. Bedenk eens welke lichamelijke activiteit jij zou kunnen ondernemen om jouw geest weer rustig, helder en fris te krijgen? Iets wat jij leuk vindt, dan houd je beter vol. Als je niet van hele intensieve sporten houdt kan je er ook voor kiezen om een rustigere sport te gaan beoefenen. Denk daarbij aan Yoga, Chi Qong, etc.
 1. ZOEK DE NATUUR OP
  Waar je ook bent, zoek het dichtstbijzijnde grasveldje, bos, strand of heide op. Een half uur wandelen per dag kan al de nodige ontspanning geven. Maar ga ook eens op de grond zitten of gezellig picknicken. Luister naar de geluiden, zie de insecten en vogels en voel de temperatuur en wind op je huid.
 1. CREËER TIJD
  Zet eens een avond geen tv aan. Laat je computer uit en leg je mobiel in een hoek en kijk er pas een paar uur later weer op. Je zult verstelt staan hoeveel tijd je opeens over hebt. Tip: Als je echt je favoriete programma wilt zien die avond op TV neem het op en kijk het op een ander tijdstip.
 1. BEDENK WAT JIJ HET LIEFSTE DOET OM IN JE RUST TE KOMEN
  Wij kunnen niet raden wat dat het voor jou is, maar misschien dat de onderstaande lijst  jouw hoofd inspireren:
  Brainstormen, lezen, motorrijden, hardlopen, zingen, dansen, vissen, zeilen, klimmen, surfen, voetballen, tennissen, badminton, beachvolleybal, jongleren, eten, drinken, zandkasteel bouwen, muziek luisteren, muziek maken, tekenen, kleueren, vliegeren, vliegtuigjes vouwen, Lego, ministeck, punniken, kantklossen, tafelvoetbal, pingpong, naar de kapper gaan, je laten masseren, naar de sauna, koken, wijncursus, barbecueën, grasmaaien, origami, heg snoeien, bloemen plukken, bakken, braden, hoela hoepen, schrijven, foto’s kijken, fotograferen, turen naar de bosrand tot je een hert ziet, snorkelen, dagdromen, picknicken, shoppen, bromtol draaien, puzzelen, goocheltrucs leren, zoenen, struisvogels nadoen, hut bouwen, liggen in een hangmat, naar het theater, zwemmen, fietsen, autorijden, abseilen, schilderen, de race club, yoga, Tai Chi, oude schilderstechnieken leren etc.
 1. RAYLAX PROTOCOL
  En mocht je er nu helemaal niet uitkomen of lukt het je niet om het vakantie gevoel vast te houden? Of heb je dit jaar geen tijd om op vakantie te gaan. Met de Raymedy Therapie hebben wij een speciale module ontwikkeld die jou door middel van kleuren therapie weer terug in je vakantie gevoel brengt of houdt. Ook al ben je niet op vakantie geweest toch geeft het de nodige rust en ontspanning aan het lichaam en geest.  Een heerlijk ontspannen moment voor jezelf.

  In september en oktober  2017 slechts  € 45,00 per behandeling

 

Dag van de liefde…..?

Zou jij voor een tweede keer met jouw partner willen trouwen?

 

Valentijnsdag

Rond het 50ste levensjaar gaan vrouwen langzaam naar de menopauze. Hierdoor veranderen de hormoonspiegels in het lichaam. Een van de gevolgen is dat er bij vrouwen dan relatief meer testosteron vrij komt.  Daardoor worden zij actiever en ambitieuzer. Dit is vaak de reden dat veel vrouwen rond hun 50ste nog een nieuwe carrière starten.

Van vrouwen weten we allemaal wel dat ze te maken krijgen met hormonale veranderingen. Veel minder bekend is dat mannen dit ook meemaken. Deze “mannelijke overgang” noemen we ook wel andropauze of penopauze. De eerste tekenen van deze penopauze kunnen zich al voordoen rond het 40ste jaar.

Het mannelijk geslachtshormoon testosteron wordt voor 95% geproduceerd in de testikels, en wordt via het bloed door het lichaam vervoerd. Testosteron heeft invloed op onze hersenen, botten, bloed, spieren, libido, erectiekracht en immuunsysteem en speelt dus een belangrijke rol bij het goed functioneren van het lichaam. Bij het ouder worden, neemt het testosterongehalte geleidelijk aan af. Dit is een normaal proces dat hoort bij het ouder worden. Het vormt pas een probleem als er hierdoor klachten optreden. Ongeveer 12% van de mannen tussen de 40 en 70 jaar krijgt klachten door een hormoontekort.

Veelgehoorde klachten in de penopauze zijn:
– Klachten van verminderde vitaliteit bij het ouder worden
– Afname van de libido of lust
– Erectieproblemen
– Vermindering van de spierkracht, meer buikvet
– Verminderde energie, lusteloosheid en minder initiatief
– Verminderd algemeen welbevinden
– Depressieve klachten en stemmingswisselingen
– Slaapstoornissen
(Bron: www.andros.nl)

Dit kan wederzijds leiden tot gedoe en teleurstelling in de relatie. Heb je twijfels bij de vraag:  TROUW JIJ VOOR EEN TWEEDE KEER MET JOUW PARTNER?

Bij Raymedy Centrum Amsterdam kunnen jullie samen een test doen om inzicht te krijgen hoe  jullie hormoonlevels ervoor staan middels een neurotransmittertest.
Is de MAGIE en MATCH er nog of moet er nodig wat nieuwe energie in jullie relatie komen? Zodra je hier inzicht in krijgt, kan je er ook wat aan doen. Hierdoor krijgt jullie huwelijk mogelijk een tweede ronde vol liefde en diepgang.

Onze Valentijnsaanbieding :

Een consult, 2 uur, voor 2 personen nu  v oor € 155,00 * inclusief test.
Deze aanbieding is de hele Valentijnsmaand geldig en eindigt op 28-2-2017.

*Normaal € 178,-

BEL NU VOOR EEN AFSPRAAK

06 51 327 388 Angelique Seerden-Kooijman
06 53 275 881 Birgitta  Boon – Günther

Wanneer goede voornemens niet werken!

Wat doe jij als je elk jaar goede voornemens maakt en deze hooguit een paar weken volhoudt?  Wanneer je in plaats van te gaan sporten op de bank blijft hangen, door de week een wijntje teveel drinkt of toch een sigaret opsteekt en te hard blijft werken om je baas te pleasen? Het gebeurt de meeste mensen weleens, maar structureel willen veranderen en dit niet voor elkaar krijgen ondanks dat ons hele lijf aangeeft dat het beter voor ons is? Dan wordt het tijd om eens te laten kijken naar jouw neurotransmitterprofiel.dreamstime_s_28295311
Wat zijn neurotransmitters? 

Een neurotransmitter of overdrachtstof is een signaalstof die in synapsen zenuwimpulsen overdraagt tussen zenuwcellen (‘neuronen’) in het zenuwstelsel of impulsen overdraagt van motorische zenuwcellen op spiercellen of van zenuwreceptoren op sensorische zenuwcellen. (Bron Wikipedia).

 

Een neurotransmitterprofielbepaling geeft inzicht in de verhouding en de hoeveelheid van 4 verschillende neurotransmitters in jouw lichaam. Te weten Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine. Elk van deze neurotransmitters heeft unieke eigenschappen en ze werken nauw met elkaar samen. Een tekort aan deze stofjes kan een keten van lichamelijke en geestelijke klachten opleveren en ook in het gedrag van mensen kan er één en ander veranderen. Zo kan een tekort aan dopamine ervoor zorgen dat je jouw goede voornemens niet kunt volhouden. Dopamine haakt nl. aan op het gedrag dat hoort bij motivatie en beloning.  Als je nog wel gemotiveerd bent maar het duurt even voordat je positief resultaat ziet dan haak je eerder af als je dopamine niveau laag is.  Je kan jezelf dan niet voldoende blijven motiveren om in afwachting van het resultaat door te gaan.
Als daarbij Acetylcholine en GABA hoog zijn dan wil je veelal graag je best doen voor anderen. Dus stel je voor dat je partner aan je vraagt om mee te doen met zijn/haar goede voornemen en 3 keer per week te gaan sporten, dan doe je dat. Uiteindelijk houd je het niet vol vanwege de lage dopaminespiegel. Geheid dat jij je schuldig voelt, baalt van jezelf en mogelijk nog ruzie krijgt ook.
Zo zijn er legio varianten in het samenspel van neurotransmitters te herkennen die inzicht geven in jouw reacties en dagelijkse strategie.

Het inzicht in de werking van neurotransmitters kan handvatten geven om jezelf, je partner, je kinderen of zelf jouw collega’s beter te begrijpen. Je kan er zelf ook wat aan doen om in balans te komen en te blijven. Daarom verzorgen wij in februari 2017 de lezing: Wanneer goede voornemens niet werken! De invloed van neurotransmitters op onze keuzes en gedrag.

23 februari as. in Landsmeer bij Play Fit
Aanvang 20:15 uur (inloop vanaf 20:00 uur)
Eindtijd +/- 21:45 uur
Entree € 5,-

 Meld je aan door een e-mail te sturen aan
info@raymedycentrumamsterdam.nl
Vermeld je naam en telefoonnummer en
geef svp aan op welke locatie je de lezing wilt bijwonen.

10 Stappen voor het maken van goede voornemens!

 1. Zoek een rustige plaats uit waar je alleen bent en alle omgevingsgeluiden, zoals de TV, mobiel, etc. afwezig zijn.
 2. Adem 7 x rustig in en uit. Met volle aandacht.
 3. Bedenk welke voornemens je voor 2017 hebt. Bijv. wat wil je bereiken? Waar word je gelukkig van?
 4. Schrijf elk voornemen op een apart A4-tje.
 5. Om iets te bereiken moet je in actie komen.
  Welke acties zijn er nodig? Schrijf de actie onder het bijbehorende voornemen op het A4-tje.
 6. Binnen welk tijdsbestek wil je dit bereiken? Zet tevens op het A4-tje.
 7. Als je klaar bent met al je voornemens, acties en planning op de  A4-tjes te schrijven, leg je deze op de grond.
 8. Ga vervolgens één voor één op een A4-tje staan. Sluit je ogen en haal 3 x rustig diep adem.
  – Voel of dit echt een voornemen is die bij jou past.
  – Zijn de acties die je hebt opgeschreven gericht om je doel te bereiken.
  – Wanneer je voelt dat er nog een andere actie bij hoort, schrijf deze dan alsnog     erbij.
  – Zijn ze reëel? Of te wel is het haalbaar?
 1. Als je alle A4-tjes gehad hebt, kan je ze aanvullen met nieuwe inzichten die je mee wilt nemen in het nieuwe jaar. Lees ze vervolgens elke dag hardop voor jezelf op. Zo hoor je wat je voornemens zijn en welke actiepunten je moet nemen. Hierdoor zal je er naar gaan handelen.
 2. Evalueer om de 2 weken met jezelf of je nog op schema ligt. En stuur waar nodig bij.Wij wensen je veel plezier bij het maken van jouw goede voornemens voor 2017!

HOOFDGERECHT VOOR EEN GEZOND EN SMAKELIJK KERSTDINER

Reerugfilet met bospaddenstoelenrisotto  en een saus van rode port.

 • 120 gr. reerugfilet per persoon
 • 1 liter biologische groente bouillon
 • risotto rijst
 • ongezouten roomboter
 • 2 sjalotten
 • 100 gr. bospaddenstoelenmix
 • 1 teen knoflook
 • peper en zout
 • 3 dl. rode port
 • 30 gr. bosbessen
 • stevia

Bereiding reerugfilet

Kruid reerug met  vers gemalen peper. Zout pas toevoegen na het bakken (om vocht niet aan het vlees te onttrekken).

Verhit olijfolie, welke geschikt is om in te braden. Bak reerug aan beide kanten even bruin aan. Leg het vlees vervolgens op een (liefst) stalen schaal en doe deze 5 tot 6 minuten in een voorverwarmde oven (op 180 graden).
Haal het vlees weer uit de oven en laat deze 1 minuut rusten. Bestrooi met een beetje zout. Snijd de filet schuin weg en presenteer dit op een bord.

Bereiding risotto

Verhit in een pan olijfolie, voeg de gesnipperde sjalotten toe en fruit deze langzaam tot het glazig is. Voeg dan de rijst toe en laat 2 minuten meefruiten. Voeg 2 dl bouillon toe en laat dit op een laag vuur langzaam door de rijst opnemen. Als de bouillon bijna opgenomen is voegt u nog 1 dl bouillon toe. Herhaal dit totdat rijst bijna gaar is en een golvende structuur heeft. Haal pan van het vuur en laat 10 minuten staan met een deksel.

Bak gewassen bospaddenstoelen kort aan in een beetje olijfolie samen met geperste verse knoflook. Voeg het als het klaar is toe aan de risotto met een klein klontje roomboter. Meng goed door elkaar.

Presenteer het op het bord. Eventueel kunt u gebruik maken van een stalen ring of mal.

Was de bieten en schil deze vervolgens totdat deze schoon zijn. Snijd de biet in een vierkant en vervolgens plakken van 1 cm. En vervolgens reepjes van 1 cm (frietjes). Blancheer deze frietjes ongeveer 5 minuten in kokend water beetgaar. Giet ze af. En leg ze in ijswater voor kleur behoud. Als ze goed koud zijn droogdeppen. Glazeer ze vlak voor het opdienen even in een pannetje gesmolten roomboter. Presenteer dit op een bord.

Bereiding rode portsaus

Breng 3 dl rode port aan de kook en laat tot een derde inkoken. Zoet eventueel met wat stevia. Voeg de bosbessen toe en haal pan van het vuur.  Voeg ongeveer 40 gr. koude roomboter toe aan de saus. Schud lichtjes met de pan tot roomboter is opgelost. Laat eventueel nog even indikken  voor het opdienen.

Recept van Jon Broer – Top-Kok Hormoonfactor

Wat is dat nou: een najaarsdepressie?

Winter in NL

Je “down” voelen, geen zin hebben in dingen die je anders wel leuk vindt om te doen, vermoeidheid, slecht slapen zijn klachten die in het najaar en de winter steeds vaker en heftiger de kop op steken. Maar hoe komt dat nou dat die depressieve gevoelens en gedachten in de donkere dagen veel vaker voorkomen?

Een deel van het antwoord zit hem al in de “donkere” dagen. Omdat de zon dan minder fel en ook minder vaak schijnt, wij veel meer binnen blijven en de auto nemen als we op pad gaan, krijgen we maar weinig tot geen UV B-straling op onze huid. Deze UV B-straling zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Je snapt dat we dan dus ook minder Vitamine D ter beschikking hebben. Deze vitamine is betrokken bij veel belangrijke lichaamsprocessen en ondersteund o.a. de aanmaak van de neurotransmitter serotonine. Serotonine is de neurotransmitter die stemming en gedrag reguleert. Tevens is het de voorloper van melatonine de stof die maakt dat je in slaap valt. Door een lagere serotonine spiegel ben je ook nog eens gevoeliger voor stress. Zo kan er een kettingreactie ontstaan die voor een disbalans in de neurotransmitter-  en hormonale huishouding van ons lichaam zorgt. Met alle (vage) klachten die daar weer bij horen.

Hoe deden onze voorouders dat dan?
Onze natuurlijke aanleg is niet gemaakt voor de moderne tijd. In de tijd dat er in de winters schaarste was aan voeding, werd door het lichaam het lichaamsvet dat er in de zomer, een periode van overvloed,  aangekomen was gebruikt om te overleven. Deze vetvoorraad heeft de eigenschap om vitamine D op te slaan.  In de winter kwam deze vitamine vrij omdat het vet werd aangewend door het lichaam.  Eigenlijk een natuurlijke manier van lijnen. Zo was er minder snel een tekort aan deze belangrijke vitamine. Tegenwoordig is er geen schaarste en lijnen we omgekeerd. In de winter worden we dikker en in het voorjaar en de zomer doen we aan de lijn.

Wat kan je er zelf aan doen?
In de wintermaanden kan je, zeker als je van jezelf weet dat je weinig buiten komt, denken aan suppletie van vitamine D3. Het werkt het beste als je dit inneemt bij een maaltijd die vetten bevat om de opname te bevorderen. Ga vooral wel naar buiten ook al is het koud. Bewegen in daglicht en in de buitenlucht is hoe dan ook gezond. Daarnaast is de Raymedy (licht)therapie een goede optie voor extra ondersteuning. Ook als je wilt weten hoe jouw algehele neurotransmitterprofiel eruit ziet kan je bij ons terecht.

Maak een afspraak en bel met 06 51 327 388 (Angelique) of met 06 532 75 881 (Birgitta). Wij helpen je graag op een gezonde en gelukkige manier het najaar en de winter door.

BREIN ZAKEN

“Ik ben niet meer de persoon die ik vroeger was.  Relaxed volgens mijn collega’s en altijd  de rots in de branding. Wanneer dat begonnen is? Na een jungle tocht in Thailand, inmiddels 20 jaar geleden! Waarvoor ik anti malaria middelen heb geslikt en de ernstige diarree die ik daar heb opgelopen. Eenmaal thuis kreeg ik allerlei kwaaltjes, waarvoor ik zelfs op de CCU heb gelegen. Niemand kon wat vinden. De ene dag voelde ik me wel aardig maar van het ene op het andere moment voelde ik me zo ziek dat ik soms dacht dat mijn einde naderde. Naarmate ik ouder werd kon ik steeds slechter tegen stress, sliep ik slecht, had ik een hoge bloeddruk waar geen medicijn tegen hielp en voelde ik me zo down dat ik niet meer kon genieten of nog in beweging kwam. Wat kon ik nog doen?  Ik wist het niet meer. Nu ik dit zo uitspreek voel ik tranen komen.

Toen kwam de grote verlossing voor mij:  NEUROTRANSMITTERS

Onlangs heb ik bij Raymedy Centrum Amsterdam een neurotransmittertest ingevuld. De therapeut gaf mij inzicht in mijn neurotransmitter (dis)balans en nu word ik geholpen om aan mijn herstel te werken. Ik werd gewaarschuwd “het duurt wel even voor alles weer op de rit staat”. Logisch want het is ook niet van de één op de andere dag ontstaan.  Langzamerhand over de weken heen begin ik mij sterker te voelen,  de stress kan ik beter aan en ik heb geen grote instort momenten meer. Ik heb een kwalitatieve goede slaap, kom weer in actie en ik ben weer vrolijk.  Het grootste cadeau kwam twee weken geleden toen ik voor een medische check naar de cardioloog ging. De hoge bloeddruk was verdwenen. Nergens meer te bekennen. En dat na 20 jaar. Ik ben weer de persoon die ik vroeger was”.

Mogelijk heb je wel eens over neurotransmitters gehoord? Heb jij enig idee wat ze doen en vooral wat er gebeurt als er tekorten in jouw neurotransmitter aanmaak is?Neurotransmitters hebben een belangrijk effect op jouw lichamelijke- en mentale fitheid, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus. Het behouden van het juiste evenwicht tussen de neurotransmitters, ook wel de neurobiochemische balans genoemd, is van groot belang voor een goede lichamelijke en mentale vitaliteit. Ons lichaam is over het algemeen zelf in staat om het evenwicht te bewaren. Door zaken als een intense of langere stressvolle periode, medicijn gebruik, ziekte of ongezonde levensstijl, kan de neurotransmitterbalans verstoord worden. Je krijgt (vage) klachten en je zit niet lekker in jouw vel. Dit zijn signalen om je eens te laten testen bij een PNEI therapeut van Raymedy Centrum Amsterdam.

Wij geven jou inzicht in jouw eigen neurotransmitterbalans en begeleiden jou bij wat jij zelf kunt doen om je optimaal fit te voelen. Maak ook een afspraak en doe de test! Klik hier voor de nieuwsbrief aanbieding.

Diesel of Benzine?

De expert moet erbij komen.Laatst nam ik de auto van mijn man mee. En ja hoor ik had wederom de hoofdprijs; ik moest tanken. Nu moet je weten dat ik een vreselijke hekel heb aan tanken. Dus verstand op nul en maar even snel langs de benzine-pomp. Ik tankte, betaalde en startte de motor.  In plaats dat ik zorgeloos weer de weg op kon, begon hij te stotteren.
Wat was er mis?????  Je begrijpt het al ……… ik had benzine in de tank gegooid terwijl het diesel moest zijn. Voor dit probleem moest ik een expert inschakelen, dit kon ik zelf niet oplossen.

Eigenlijk gaat dit net zo in het menselijke lichaam. Gooi je er te vaak wat verkeerds in dan gaat jouw lijf stotteren. Dus zolang wij vitaminen, mineralen en aminozuren vanuit een gebalanceerde voeding binnen krijgen, loopt ons motortje als een zonnetje.

Maar daar zit hem nu juist het probleem. Ons leven is vaak zo gehaast dat wij niet altijd de tijd hebben – of misschien niet nemen – om een gezonde, goed uitgebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. En als we dan overdag nog drukke bezigheden hebben gehad, verbruiken we een hoop energie.

Om energie te genereren hebben onze cellen stoffen nodig in de vorm van vitamine, mineralen en aminozuren.  Maar geven wij deze wel in de juist vorm en hoeveelheden aan onze cellen? Wanneer er tekorten zijn,  kunnen er na verloop van tijd allerlei klachtjes en kwaaltjes ontstaan. Meestal zijn deze vaag. Zoals vermoeidheid, slecht slapen, niet fit opstaan. En als we niet uitkijken slepen we onszelf de dag door.

Daar hebben wij mensen inmiddels wat op gevonden: het elke dag eten van wat vitamine naast onze voeding. De grote vraag hierbij is dan wel, welke heb je nodig? Eigenlijk weet je vaak niet goed waar jij nu werkelijk een tekort van hebt. Dus dan neem je een multi vitamine. Daar zit tenslotte alles wel in, dat moet goed zijn.

Maar is dat zo? Want als jij bijvoorbeeld net een tekort heb aan vitamine C, omdat je teveel stress heb waardoor jouw bijnieren best even wat meer ondersteuning kunnen gebruiken om jouw stresslevels onder controle te houden dan kom je er niet met een multi vitamine. Dit komt omdat de vitamine C die daarin zit te laag gedoseerd is om het tekort aan te vullen.

Maar andersom kan ook. Stel dat je van een bepaalde vitamine al genoeg hebt en je krijgt daar teveel van binnen, dan blijft dit helaas niet altijd zonder schade. Een voorbeeld is vitamine A. Als je daar teveel van binnen krijgt dan kan je allerlei klachten krijgen door het overschot.

Nu hebben diverse soorten vitamine; A, B, C, D, E, K. Deze kan je opsplitsen in  2 soorten vitamine:

 • Wateroplosbare vitamine
 • Vetoplosbare vitamine.

Wateroplosbare vitaminen.
Deze zijn relatief veilig.
Ze worden bij een teveel door het lichaam uitgescheiden via de urine. Dus als je bijvoorbeeld teveel aan vitamine C neemt,  wordt het teveel meestal uitgescheiden. Dit betekent niet dat je wateroplosbare vitamine altijd maar onbeperkt in kan nemen.

Vetoplosbare vitaminen.
Deze reageren bij een teveel anders. Zoals het woord al aangeeft worden deze vitaminen bij een teveel in het vetweefsel opgeslagen. Deze worden niet makkelijk uitgescheiden. Als je daar teveel van binnen krijgt kunnen er klachten ontstaan. Bijvoorbeeld een overdosis aan vitamine A kan leiden tot een beschadiging aan de lever, hoofdpijn, slaapstoornissen, etc.

Wat heb jij nodig?
Dat weet je niet. Sommige klachten geven wel een indicatie van de tekorten, maar over het algemeen weten we het niet precies. En als je het al weet welke dosering is dan goed? Dat is echt voor ieder van ons heel persoonlijk.

Om daar inzicht in te krijgen heeft Raymedy een tekortenscan ontwikkeld. Deze scan geeft je inzicht welke vitamine tekorten jij hebt. Maar daarnaast kan je ook uittesten hoeveel je van een specifieke supplement nodig hebt. Hierdoor kan je dus heel gericht je lichaam ondersteunen.
Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor heel gericht een supplement kan innemen dat jouw lichaam ondersteunt. Dus je hoeft geen grote hoeveelheden supplementen te slikken en te kopen.

Wil jij gebruik maken van deze aanbieding? Vul dan je naam, email en telefoonnumer in hieronder. Wij bellen je zo snel als mogelijk terug voor het maken van een afspraak.

Naam *

Email *

Telefoonnummer *

Hooikoorts en nu?

Wij zien in deze tijd van het jaar veel mensen om ons heen die last hebben van neusverkoudheid, rode ontstoken, tranende ogen, hoofdpijnen en bij sommige zelfs de astmatische verschijnselen. Sommige mensen voelen zich zelfs echt ziek.
Heb jij last van hooikoorts dan vind je hier een aantal aandachtspunten om jezelf te ondersteunen in deze periode:
 • Houd er rekening mee dat pollen het meest actief zijn in de vroege ochtend en avond.
 • Draag buiten een bril of zonnebril om je ogen tegen stuifmeel te beschermen.
 • Als je last hebt van jeukende ogen, probeer niet te wrijven. Door het wrijven irriteer je je ogen nog meer. Bovendien kun je pollen die op je handen of vingers zitten, overbrengen naar je ogen wat weer extra irritatie veroorzaakt. Gebruik liever oog- druppels of leg regelmatig natte watjes op je ogen.
 • Houd autoramen dicht en sluit het ventilatiesysteem af als je door een pollenrijk gebied rijdt.
 • Lucht je huis alleen ‘s morgens vroeg of na een regenbui.
 • Houd ramen dicht of laat stuifmeelwerende horren plaatsen.
 • Was en borstel dagelijks je haren vóór het slapen gaan, zodat er geen pollen op je hoofdkussen terechtkomen.
 • Roken verergert je klachten.
 • Zorg voor een goed werkend immuunsysteem, door goed voor je darmen te zorgen.
 • Eet gezond en vezelrijk voedsel. Verse, onbewerkt, biologisch voedsel.
 • Zorg dat je lever goed werkt, dit is tenslotte ons zuiveringssysteem.
 • Drink voldoende water, 1,5 – 2 liter water, zo help jij jouw lichaam makkelijk te ontgiften.
 • Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke supplementen.
Let op deze aandachtspunten zijn universeel en op veel andere websites vind je meer goede tips (zie onderaan dit artikel).
Maar… als bovenstaande jou NIET inspireert en jij staat open voor een nieuwe innovatieve aanpak dan zou je het volgende kunnen doen:

De Raymedy therapie

 Bij Raymedy Centrum Amsterdam werken wij met de Raymedy therapie zowel bij chronische als acute hooikoorts klachten.

De Raymedy therapie versterkt het zelfgenezend vermogen: richt zich op het verbeteren van de celhuishouding, van jouw gezondheid en vitaliteit waardoor klachten als gevolg hiervan verdwijnen. Een Raymedy is dus een natuurgeneeskundig product, een product dat bij het lichaam hoort en dat de ontbrekende energie van het lichaam aanvult.
Wij zijn op zoek naar meer mensen die willen meewerken aan onze trial:
Raymedy therapie en Hooikoorts.
Heb jij interesse? KLIK DAN HIER (AANBIEDING)

Ben je niet helemaal hersteld van de griep? Blijf er niet mee lopen!

alien-en-buitenaards-wezen-bewegende-animatie-0172
Heb jij de afgelopen periode de griep gehad en voel jij je nog steeds niet lekker, blijf er dan niet mee lopen. Na een flinke griep kan het soms zijn dat jij niet goed in jouw energie kan terugkomen. De oorzaak kan zijn dat jouw lichaam het virus niet goed kan opruimen, waardoor het steeds weer opspeelt.
Wat kan jij er dan aan doen?
Mogelijk heeft jouw lichaam net niet genoeg bouwstenen waardoor jouw immuunsysteem niet goed werkt. Je wilt als het ware jouw huis schoonmaken maar jij hebt niet genoeg (of niet de juiste) schoonmaakmiddelen op de plank. Dan wordt het tijd om de voorraad eens goed aan te vullen. Je kan dan kiezen voor een goede multivitamine, maar de vraag is: Welke past bij jou? En zorgt dit er echt werkelijk voor dat het virus opgeruimd wordt?

Een goed alternatief kan zijn, een virusscan met Raymedy. Hierbij pak je gelijk het virus stevig aan en de eventuele tekorten worden meteen inzichtelijk gemaakt. Vanuit deze doelgerichte aanpak is dan kans groot dat jij je sneller weer energiek en vitaal voelt.

Recente reacties

  Categorieën

  Wie zijn wij

  Brigitta Boon
  Ik ben Birgitta Boon (1964) en ik geloof in de waarde van complementaire zorg. Of tewel aanvullende gezondheidszorg. De complementaire zorg kijkt naar de gehele mens, waar reguliere zorg zich voornamelijk op de klacht richt... lees meer

  Angelique Seerden
  Ik ben Angelique Seerden (1966) en ik geloof in een holistische aanpak van gezondheidsklachten. Zowel fysieke, psychische, emotionele en spirituele aspecten spelen een rol in het genezen en voorkomen van ziekten.... lees meer